výcvikáč.cz - rss feed výcvikáč.cz - facebook
výcvikáč.cz - header

Články

Cvičit formou hry, nebo donucováním?

Obrázek

Výcvik formou hry je pro pejska i cvičitele příjemnou zábavou. Někdy se ale může stát, že chceme po pejskovi splnění příkazu, ale pejsek momentálně nemá chuť si hrát a příkaz nevykoná. Chuť si hrát psa opouští zejména při zkouškách z výkonu a jiných, pro něj stresových situacích.
...

Autor: výcvikáč .cz (03.02.2016)

Jak na příkaz sedni?

Obrázek

  • Technika 1: Pozorujeme svého psa. Kdykoli si pes sedá – řekneme „sedni“ a jakmile si pes sedne – pochválíme ho. Cílem je u psa vytvořit asociaci mezi aktem sedání a příkazem „sedni“. Technika je velmi úspěšná u malých štěňat.
  • ...

Autor: výcvikáč .cz (25.01.2016)

Jak na výcvik přivolání?

Obrázek

Pravidlo 1: Nikdy – za žádných okolností – netrestáme psa, když ho úspěšně přivoláme. Nikdy se nesmíme nechat vytočit tím, že trvá věčnost, než uposlechne. Pes náš vztek vycítí a asociuje si ho se svou poslední akcí (příchodem k nám).
...

Autor: výcvikáč .cz (19.01.2016)

Jak psa naučit chodit na vodítku?

Obrázek

Krok 1: S výcvikem chůze na vodítku můžeme začít hned, jak si štěně přineseme domů. Prvním krokem je zvyknout štěně na obojek – obojek nasazujeme nenápadně během krmení, nebo v rámci hry (pozornost štěněte je odvedená jinam). Štěně se bude snažit obojek si sundat. V té chvíli mu ho nesmíme odejmout – počkáme, až se uklidní a přestane obojek řešit.
...

Autor: výcvikáč .cz (15.01.2016)

Každé štěně potřebuje socializaci

Obrázek

Prvních 16 týdnů v životě štěněte zásadně určuje budoucí „osobnost” psa. Temperament, charakter a chování psa se vyvíjí právě v této době.

Zkušenosti získané během prvních čtyř měsíců zásadně ovlivní vztah psa k jeho rodině, cizím lidem, ostatním psům a zvířatům a také k okolí, ve kterém pes žije. Toto období má na budoucí chování psa větší vliv, než rasa.
...

Autor: výcvikáč .cz (07.01.2016)

Výcvikáč v číslech

Obrázek

Po 28 měsících provozu trocha rekapitulace :) Ceníme si zájmu návštěvníků: 4,42 stránek na 1 návštěvu, 2 minuty 50 sekund průměrná doba návštěvy, míra okamžitého opuštěná jen 43,46 % a aktuální průměrný počet návštěv za den 83. Děkujeme za přízeň

Autor: výcvikáč .cz (13.10.2015)

Hledá se barzoj Vikouš

Obrázek

Paní Zuzaně Iltisové se ztratil pes, plemene Barzoj. Slyší na jméno Viktor, Vikouš. Je to už 11 měsíců, co se ztratil. Toto je zpráva od paní Iltisové:

Dobrý den,
...

Autor: výcvikáč .cz (22.05.2015)

Zobrazená stránka 2 z 3

První stránka Předchozí stránka Další stránka Poslední stránka

O webu | Kontakt